Noc literatury se Světlanou Nálepkovou čt 19. 9. 18:00 – 22:00 · O MASE

Srdečně Vás zveme na Noci Literatury v Poděbradech, který proběhne také v Restauraci O Mase. Vstup zdarma.

Světlana Nálepková je absolventkou pražské konzervatoře, ještě za studií se objevila v menších úlohách v televizi. Po absolutoriu hrála v Činoherním studiu v Ústí nad Labem a v Ypsilonce (1981-1983), poté byla spolu s V. Krejčím a M. Nesvadbou členkou Mimtria (1984-1989), s nímž dosáhla v rámci Československa značné popularity. Nálepková v té době také začala více hrát v televizních pohádkách, objevila se také v seriálu SYNOVÉ A DCERY JAKUBA SKLÁŘE (1985) nebo ve filmu LÁSKA Z PASÁŽE. Po rozpadu Mimtria (1989) začala vystupovat samostatně se svými představeními pro děti (Sněhurka na trampolíně, Šmidli fidli pidli atd.), po roce 1990 hostovala také v divadelní skupině Josefa Dvořáka. V letech 1993-1997 hostovala v Hudebním divadle Karlín, kde vynikla v roli Josefíny (muzikál Má férová Josefína).

Světlana Nálepková se prosadila také jako zpěvačka, její doménou jsou písně z dvacátých až čtyřicátých let, s úspěchem vydala CD s písněmi Marlene Dietrich nebo Edith Piaf. V současnosti Nálepková hostuje v několika divadlech (muzikál Milovat k smrti v divadle Metro nebo Úžasná slečna Flintová v Divadle Radka Brzobohatého), nadále zpívá na koncertech a vystupuje také na společenských akcích. Ve filmu jsme ji zatím naposledy viděli jako sekretářku v komedii PÁNSKÁ JÍZDA (2004).

Poprvé byla provdaná za svého kolegu z Mimtra Michala Nesvadbu (1985-1990), s nímž má dceru Josefínu, poté byla manželkou japanologa Martina Vačkáře, její další vztahy se dodnes často probírají v bulvárních médiích.

Noc literatury v Poděbradech je série veřejných čtení, které se uskuteční během jednoho večera na atraktivních či běžně nedostupných místech. Noc literatury je velký literární happening, který netradičním způsobem přibližuje současnou evropskou literaturu v nových českých překladech.

Program
Restaurace O Mase / 18:00 - 22:00 / Světlana Nálepková (herečka)
Jóga prostor / 18:00 - 22:00 / Lucie Seifertová (spisovatelka)
Penzion Radost / 18:00 - 22:00 / Honza Křížek (hudebník)

Čtení probíhají paralelně - na všech uvedených místech se začíná v 18:00, ukázky se opakují vždy v půlhodinových intervalech až do 22:00. Sami si můžete zvolit pořadí míst, která během večera navštívíte. Úryvky budou interpretovat 4 známé osobnosti na 4 různých místech.

Noc literatury organizují Česká centra/Czech Centres a EUNIC Praha. Noc Literatury Poděbrady pořádá Městská knihovna Poděbrady ve spolupráci s Lázně Poděbrady, a. s. a Galerii Ludvíka Kuby Poděbrady

Termín akce

čt 19. 9. 18:00 – 22:00

Místo konání

O MASE
Libušina, Poděbrady
Poděbrady

Další doporučené akce

Radúz a Mahulena s Valérii Zawadskou

20. září

Přednáška prof. MUDr. Michaela Aschermanna, DrSc.

11. září

Poděbradský den srdce - 6. ročník

21. září

Jóga pro začátečníky

19. září

Jóga pro začátečníky

26. září

Jóga pro začátečníky

3. října

Jóga pro začátečníky

10. října

Jóga pro začátečníky

17. října

Jóga pro začátečníky

24. října

Jóga pro začátečníky

31. října

Zdeněk Daněk - Překlad přírody

do 27. října

Jóga pro začátečníky

12. září
Další doporučené akce
Máte dotaz?
Dotaz úspěšně odeslán. Brzy Vám odpovíme.